"Το λάδι από την Κορωνέικη ελιά είναι το πλουσιότερο λάδι στην Ελλάδα σε ουσίες με υγειοπροστατευτικό χαρακτήρα."

Δεν είναι τυχαίο ότι το λάδι με την μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα παγκοσμίως είναι αυτό της Κορωνέικης ελιάς. Το ελαιόλαδο αποτελεί το βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και θεωρείται άριστο προϊόν υγιεινής διατροφής λόγω της περιεκτικότητας του σε μονοακόρεστα λιπαρά. Τα μονοακόρεστα λιπαρά στη διατροφή έχουν συνδεθεί με τη διατήρηση της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος.

Επίσης το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε Βιταμίνες Α, Β, C, D και Ε ενώ περιέχει την κατάλληλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών που χρειάζεται ο οργανισμός του ανθρώπου για την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων και την επιβράδυνση της γήρανσης.

Το ελαιόλαδο περιέχει περισσότερες από 600 ουσίες οι οποίες ονομάζονται «πολυφαινόλες». Οι ουσίες αυτές ασκούν έντονη αντιοξειδωτική δράση και προστατεύουν τα λιπαρά οξεία της LDL-χοληστερίνης από την οξείδωση βοηθώντας στην πρόληψη του εμφράγματος. Μια ακόμα θετική ιδιότητα τους είναι ότι μπορούν να καταστρέψουν τις ουσίες που οδηγούν σε ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων, δηλαδή καρκίνο.

Αυτές είναι μερικές μόνο από όλες τις θετικές δράσεις του ελαιολάδου το οποίο είναι φυσική πηγή υγείας και ευεξίας για τον ανθρώπινο οργανισμό.

 

 

 

 

Η τυποποίηση του ελαιολάδου αποτελεί κύριο παράγοντα της εξασφάλισης των καταναλωτών για τη γνησιότητα και την ποιότητα των προϊόντων μας. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν, το οποίο παραλαμβάνουμε όπως ακριβώς βγαίνει από το ελαιοτριβείο, χωρίς καμία επεξεργασία ή πρόσμιξη. Αμέσως μετά ξεκινάμε με προσοχή και φροντίδα την τυποποίηση του έξτρα παρθένου ελαιολάδου μας για να σας το παρέχουμε όπως ακριβώς βγαίνει από το ελαιουργείο.

 

Οι συσκευασίες που χρησιμοποιούνται έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια για την ποιοτική διασφάλιση του προϊόντος. Το γυάλινο μπουκάλι σκούρου χρώματος αναστέλλει ή στην χειρότερη περίπτωση επιβραδύνει την οξείδωση. Αυτό συμβαίνει γιατί οι φιάλες που έχουν σκούρο πράσινο χρώμα προστατεύουν το ελαιόλαδο από τις ακτίνες φωτός μήκους 300-500 nm.