Η οικογένεια Χαρίτου δραστηριοποιείται από γενιά σε γενιά στο χώρο παραγωγής και τυποποίησης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου το οποίο παράγει με τα πιο αγνά μέσα.

Είκοσι χιλιόμετρα από την Κορώνη και σε υψόμετρο 300 μ. βρίσκεται η Μηλίτσα - Αίπειας. Η τοποθεσία, οι κλιματολογικές συνθήκες, το έδαφος και το υψόμετρο καθορίζουν την γεύση και το άρωμα του ελαιολάδου. Στους ελαιώνες μας καλλιεργούμε αποκλειστικά την κορωνέικη ποικιλία ελαιοδέντρων.

Μηλίτσα Μεσσηνίας

Η Μηλίτσα είναι ένα γραφικό χωριό της Μεσσηνίας με εξαιρετική φυσική ομορφιά, χτισμένο σε υψόμετρο 300 μέτρων. Απέχει 51,2 χλμ. από την πόλη της Καλαμάτας (πρωτεύουσα της Μεσσηνίας), 21,7 χλμ από την Κορώνη και μόλις 11,8 χλμ από την «Κοσμοπολίτικη» φοινικούντα που χρόνια τώρα έχει αναδειχτεί σε ένα από τα δύο σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της Μεσσηνίας μαζί με τη στούπα στην Μεσσηνιακή Μάνη. Γειτνιάζει ακόμα με το χωριό των Χράνων που είναι επίσης ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός.

Κρυμμένη ανάμεσα στα βουνά η Μηλίτσα σαγηνεύει με την υπέροχη θέα της. Αποτελεί μοναδική ευκαιρία ανάπαυλας και αναψυχής για τον οδοιπόρο και ένα υπέροχο καταφύγιο για ηρεμία και ξεκούραση. Οι κάτοικοί του, δυνατοί άνθρωποι διατηρούν ένα γραφικότατο χωριό με παλιά καλοδιατηρημένα σπίτια.

Η Μηλίτσα όπως και το γειτονικό χωριό της Λογγάς κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821 αποτέλεσαν οχυρό των επαναστατημένων Ελλήνων που προσπαθούσαν να ανακόψουν την προέλαση του Ιμπραημ. Στην Μηλίτσα κράτησαν πολύωρες μάχες κατά του Ιμπραήμ που έδωσαν με τα παλικάρια τους ο Ντρίνης, ο Δαρειώτης, ο Πιλάφας.